ALFAGEN'e HOŞ GELDİNİZ. Yaşam Bilimleri Projelerinizde Çözüm Ortağınızız..

Hücre kültürü, hücrelerin bir hayvandan veya bitkiden çıkarılmasını ve ardından uygun bir yapay ortamda büyümelerini ifade eder. Hücreler, dokudan doğrudan çıkarılabilir ve kültivasyondan önce enzimatik veya mekanik yollarla ayrıştırılabilir veya halihazırda yerleşik olan bir hücre hattından veya hücre suşundan türetilebilir.

Kültür Koşulları

Kültür koşulları her hücre tipi için büyük farklılıklar gösterir, ancak hücrelerin kültürlendiği yapay ortam her zaman aşağıdakileri içeren uygun bir kaptan oluşur:

  • Temel besin maddelerini (amino asitler, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller) sağlayan bir substrat veya ortam
  • Büyüme faktörleri
  • Hormonlar
  • Gazlar (O2, CO2)
  • Düzenlenmiş bir fiziko-kimyasal ortam (pH, ozmotik basınç, sıcaklık)

Çoğu hücre ankraj bağımlıdır ve katı veya yarı katı bir alt tabakaya (yapışkan veya tek katmanlı kültür) bağlıyken kültürlenmeleri gerekirken, diğerleri kültür ortamında yüzerek büyütülebilir (süspansiyon kültürü).

Kriyoprezervasyon

Alt kültürlemeden elde edilen fazla hücre varsa, bunlar uygun koruyucu maddeyle (örn. DMSO veya gliserol) işlenmeli ve ihtiyaç duyulana kadar -130°C’nin altındaki sıcaklıklarda saklanmalıdır (kriyoprezervasyon). Hücrelerin alt kültürlenmesi ve dondurularak saklanması hakkında daha fazla bilgi için Kültürlenmiş Hücreleri Koruma Yönergelerine bakın.

Hücre Kültürü Uygulamaları

Hücre kültürü, hücrelerin normal fizyolojisini ve biyokimyasını (ör. metabolik çalışmalar, yaşlanma), ilaçların ve toksik bileşiklerin hücreler üzerindeki etkilerini ve mutajenezi incelemek için mükemmel model sistemler sağlayan, hücresel ve moleküler biyolojide kullanılan başlıca araçlardan biridir. ve karsinojenez. Ayrıca ilaç taraması ve geliştirmesinde ve biyolojik bileşiklerin (örneğin aşılar, terapötik proteinler) büyük ölçekli üretiminde de kullanılır. Bu uygulamalardan herhangi biri için hücre kültürü kullanmanın en büyük avantajı, bir dizi klonal hücre kullanılarak elde edilebilecek sonuçların tutarlılığı ve tekrar üretilebilirliğidir.